Ook Ari Garderobestyliste, laat de ballen wel eens vallen….

In deze  persoonlijke blog wil ik het even over een andere boeg gooien. Gaande weg zul je mij waarschijnlijk beter begrijpen, of niet. Ook ik laat namelijk wel eens de ballen vallen.

 Balans zoeken.

Afgelopen weken had ik hoogte punten maar ook zeker dieptepunten, wat mijn reptielenbrein meteen overuren doet draaien.

De balans vinden tussen  een onderneming runnen naast mijn baan in de zorg blijft een uitdaging. Naast mijn werk als Garderobestyliste werk ik namelijk nog in de zorg.

 Adrenaline door mijn lichaam

Ik werd dik op de proef gesteld  door een incident met  fysieke agressie …. Uuhh oke, was ik in 2015 om die  redenen  onder andere uit de complexe zorg gestapt om mijn onderneming te starten, iets wat ik al jaren wilde. Op dat punt was ik klaar met agressie in welke vorm dan ook.  En ja hoor daar gaan we weer…dat was het eerste waar ik  aan kon denken. Ik was alleen in dienst en moest deze cliënt  naar de grond  werken om medecliënten en mezelf in veiligheid te brengen. Nu ik dit schrijf voel ik de adrenaline nog door mijn lijf stromen.

 

Soapverslaving

Voor de duidelijkheid deze vorm van agressie was niet persoonlijk naar mij gerichtt, maar het was “frustratieagressie” zoals we dit noemen in vaktermen. “Mooi verhaal denken jullie” ….nou ARI dacht het zelfde op dat moment.

Ondanks alles geven beiden werelden mij nog altijd energie. Op dit incident na is de sfeer, op de woonvoorziening waar ik werk, vaker gemoedelijk dan anders. Van huggen tot het stiekem ontwikkelen van een soapverslaving die ze  GTST noemen is doorgaans wat ik meemaak.

 Bucketlist
Ik ben dankbaar dat ik beide werelden mag meemaken. Naast ARI garderobestyliste ben ik namelijk ook nog Arian Vreugd!

Met veel geduld en mijn realistische kijk op dit alles, ben ik mij bewust  dat ook mijn ballen vallen. Toch blijf ik in het universum geloven en hulp vragen. Want telkens wanneer ik de ballen even loslaat en mijzelf stort in het onbekende, vallen ze weer op de juiste plek, dit is keer op keer bewezen…anderen noemen het de “bucketlist” die ze graag willen afstrepen .

 Kwetsbaarheid.

Maar goed  ik wilde meer zichtbaarheid voor ARI garderobestyliste. want hiermee kan ik andere mensen in hun kracht zetten zodat ook zij hun bucketlist met vertrouwen kunnen afstrepen. .

Met een blog, een vlog, een modeshow  lopen als plussize model, en mijn netwerk uitbreiden, heb ik een aantal doelen kunnen afstrepen van mijn lijst. Ik durf te staan voor mijn onderneming door mijzelf te laten zien. Mijn kracht komt voort uit het tonen van mijn kwetsbaarheid. Op deze manier wil ik jullie  laten zien dat ik altijd dicht bij mezelf ben en blijf. Of ik nu ballen hoog houd of laat vallen.

Met mijn styling adviezen gun ik het jullie om je kwetsbaarheid om te zetten in kracht!


Tot volgende week!

Liefs van ARI garderobestyliste

Terug naar het begin

Deze blog “terug naar het begin” sluit haarfijn aan hoe ik mij nu voel ! En hoe ik mij voel wil ik met u delen, ik ben namelijk een beetje onzeker over een aantal zaken.

Momenteel sta ik in een spagaat tussen mijn werk in de zorg en mijn eigen onderneming als garderobe styliste. Het kost mij momenteel veel moeite beiden goed te combineren. Mogelijk ben ik aan een vette vakantie toe?

Wekelijks bloggen
Ik werd enige tijd geleden gevraagd wekelijks een blog te schrijven voor Mooivol. Meteen was ik enthousiast en vereerd, de doelgroep en de thema’s spraken mij aan en ik ben al langer bezig met de plussize doelgroep. Vol zelfvertrouwen ging ik aan de slag maar daar kwam plots mijn dyslexie om de hoek kijken!!

Dyslexie
Denkend aan de nachten dat ik tentamens continu herschreef omdat ik woord voor woord de zinnen wilde controleren op spelfouten of zinnen die niet lekker liepen. Pas op mijn 39ste werd de diagnose “dylexie” gesteld, na een lange reeks van testen. Op dat moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Mijn brein ging ik beter begrijpen, ondanks dat ik toch wat onzeker werd over de diagnose. Ik dacht dat het met mijn intelligentie te maken had. Het accepteren van deze diagnose ging daarom niet zonder slag of stoot. ik heb zeker dagen gehuild. Echter diep in mij zei een stem, “omdenken ARI je weet het nu en maak er gebruik van”. Dat was mijn positieve guru spraak. Ondanks dat ik dit luchtig vertel is het nog wel een gevoelig punt.

Kleding en lifestyle
De uitdaging van mooivol nam ik wel aan en het schrijven van blogs werd mijn grootste uitdaging. Naast deze uitdaging is het ook een uitlaat voor het wel en wee in mijn leven, zonder het te zwaar te maken. Ik heb een leven zoals iedereen!
Ik schrijf nu wel wekelijks en maandelijks voor twee platforms over kleding en lifestyle ….hoe cool is dat?

Terug naar het begin
Terug naar waar het begon ….Sinds ARI garderobestyliste in 2015 een feit is ontmoet ik steeds meer mooie mensen. Daar ben ik dankbaar voor en verrijkt mijn leven. Het is leuk om zomaar uitgenodigd te worden voor evenementen zoals een miss verkiezing. Dat andere ondernemers interesse in mij tonen geeft mijn zelfvertrouwen zeker een boost. Langzaam beginnen de opdrachten binnen te stromen.
In het oriënterend jaar van ARI  garderobestyliste heb ik er voor gekozen om te weten te komen of dit is wat ik echt wil. Ik kan julie vertellen, het is mij meer dan goed bevallen! Inmiddels heb ik de DressCoach opleiding bij Glansy van Elst succesvol afgerond. Bij Glansy heb ik de tijdens de verdieping een vertaalslag leren maken van theorie en gevoel naar de praktijk. Vooral heb ik geleerd hoe ik bij de wensen van mijn klanten kan komen d.m.v van vragen. Vaak kom je dan ook bij de pijn.

Openheid en vertrouwen
Leren en werken met Glansy was voor mij een super leuke ervaring. Via bepaalde formats heb ik mezelf steeds verder kunnen ontwikkelen en is het momenteel alleen nog wat fine-tunen door mijn eigen laatste inzicht en draai er aan te geven. Dat maakt het juist zo persoonlijk, en origineel.
De lesdagen op zaterdag vond ik pittig, zeker als je geruime tijd de schoolbanken hebt verlaten en je focus moet houden. De manier van lesgeven paste wel goed bij mij, vooral de huiskamer setting gaf een bepaalde sfeer. Ondanks dat het druk was mis ik die zaterdagen met warme contacten van de andere cursisten, nog steeds. In deze groep vrouwen heb ik openheid en vertrouwen kunnen vinden.

Vrouwen inspireren.
Wat we daar van elkaar leerde door de verschillende praktijkverhalen kon ik meteen toepassen in mijn onderneming. i luv it! Aan het einde van deze zaterdagen stapte ik altijd met een volle dosis positieve energie, zelfvertrouwen en kennis de trein in met eindbestemming Breda.

Momenteel is Arigarderobestyliste uitgegroeid tot een mooie onderneming en durf ik aan het eind van deze blog te zeggen: Ik ben niet mijn beperking, ik ben mijn oplossing, ik ben mijzelf! Daarnaast ben ik ondernemer, partner, stiefmoeder, peetmoeder, zusje. Ik kan en wil vrouwen inspireren door ze weer vol zelfvertrouwen te laten stralen na mijn kleding adviezen. Ik ben er voor jullie!

Summersale
Het kan je niet ontgaan zijn dat het summer sale is, wie houdt er niet van? Check de website www.klantenacties daar vind je een overzicht alle winkels aan de summersale . Dit is echt de moeite waard lieve volgers GELOOF mij , je wordt er blij van!!
Omdat het een tijd vol summer actie is zal ik volgende week vrijdag zelf met een leuke actie komen. Blijf daarom het mooivol magazine volgen om te zien wat ik jullie kan bieden. En ik….ik blijf jullie hier nog even adviezen geven op gebied van fashion en smart shopping. Heb je speciale vragen, stel ze gerust! 

Liefs ARI garderobestyliste